maandag 23 juni 2014

Walnoot-honingmuffins

Als je tot nu toe nog geen recept van mijn blog geprobeerd hebt, dan is nu de tijd om het wel te doen!
Stiekem ben ik best wel blij met deze muffins! Ik hoef er niks meer aan te veranderen om de structuur of smaak te verbeteren. Gelukkig had bij het maken de eerste keer meteen het recept opgeschreven :). Want ja, ze waren binnen een dag op en de volgende dag mocht ik dus nog een keer aan de bak!
Geen probleem, want deze muffins zijn snel gemaakt. Binnen een halfuurtje (inclusief baktijd) ben je klaar.

Deze muffins zijn ook vrij van geraffineerde suikers, zuivel en kunstmatige toevoegingen.

Walnoot-honingmuffins
(Eigen recept, ca. 12 stuks)

Ingrediƫnten:
- 55 gr walnoten, grof gehakt
- 100 gr bloem
- 40 gr havermout
- 1 tl (±6 gr) bakpoeder
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 2 eieren
- 100 gr vloeibare honing
- 10 gr azijn
- 50 gr olie (neutrale, zoals zonnebloem-)
- 20 gr water
- 75 gr rozijnen

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C graden. Zet een (muffin)bakplaat met papieren cakevormpjes klaar.
- Meng de walnoten, bloem, havermout, bakpoeder, zout en kaneel samen in een kom.
- Doe de rest van de ingrediƫnten behalve de rozijnen, in een andere kom. Klop met een vork net zo lang tot je een homogeen mengsel hebt gekregen, de water en olie zijn dan ook gemengd (dankzij de lecithine in de eidooiers).
- Giet het vloeibare mengsel bij de ingredienten in de andere kom. Roer het geheel goed maar kort door elkaar. Doe de rozijnen erbij en spatel erdoor.
- Verdeel het beslag over de cakevormpjes (ongeveer 1 goede eetlepel per vormpje).
- Bak de muffins in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.



1 opmerking:

  1. Heel erg lekker , heb ze wel paar minuten langer gebakken. Heb 12 muffins gemaakt.
    Manlief vond ze ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen