vrijdag 29 maart 2013

Paastuintjes

Het is de laatste tijd helemaal 'in' om met marsepein je eigen versieringen op je cakejes te maken, en poppetjes van de cakepops. Natuurlijk zijn er mensen die daar al làng mee bezig waren, het verschil is dat je de ingrediënten nu makkelijker in de winkels kunt vinden. Zelfs in de gewone supermarkt en hoef je niet meer naar de speciaalzaakjes voor kook&taartbenodigdheden.
Zelf ben ik eigenlijk niet zo van het versieren. Maar hier heb ik een recept wat wel heel leuk kan worden als je er een beetje tijd aan geeft. Of je geeft het werk uit handen aan bijvoorbeeld je (buur)kind(eren).
Heerlijk om leuke figuurtjes te maken in verschillende kleurtjes die je naderhand ook meteen kan opeten!

Dit recept is heel simpel, maar heeft een leuk resultaat. Leuk op de paastafel! En je kan het zo creatief als je zelf wilt.
Ik heb advocaat gebruikt in dit recept, maar als je het aan kinderen serveert (of niet van advocaat houdt) kun je dit ook vervangen door jam.

Paastuintjes
Voor 4 stuks

Ingrediënten:
- 2 holle chocolade-eieren
- 1 plak (roomboter)cake (kant-en-klaar is prima, zelfgemaakt kan ook)
- 2 tl advocaat
- gekleurde marsepein (groen en andere kleurtjes naar keuze) en evt. eetbare decoratie.

Bereidingswijze:
- Maak een mes heet onder de kraan en snijd de chocolade-eieren over de naad doormidden.
- Verkruimel de plak cake in een kommetje en roer de advocaat erdoor.
- Bestrooi je werkblad met wat poedersuiker. Kneed een stukje van de groene marsepein en rol uit tot een dunne lap van ca. 2 mm dik. Snijd met behulp van de halve chocolade-eieren 4 eivormen uit de groene marsepein, dit worden de 'grasmatjes'.
- Vul elk half chocolade-ei met 1/4 van het cake-mengsel. Leg een 'grasmatje' groene marsepein erop en druk voorzichtig een beetje aan in het midden en aan de randjes.
- Versier elk ei naar keuze. Je kan beestjes en bloemetjes maken van marsepein, maar je kan ook kant-en-klare figuurtjes gebruiken.


3 opmerkingen:

  1. Doet me denken aan die jelly-paaseieren, weet je nog? ;) Dit ziet er een stuk lekkerder uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, warme jelly in een chocoladepaasei was toch iets minder een succes XD

      Verwijderen
  2. Mooi gemaakt! Ik ben te laat voor dit jaar, maar volgend jaar weet ik jouw blog ook te vinden :)

    BeantwoordenVerwijderen