maandag 18 februari 2013

Pindakaas

Laatst hadden we een reuzegrote zak pinda's meegenomen uit de supermarkt. Daarin zat 2 kilo ongedopte pinda's. Die kan je bijvoorbeeld dan aan een touwtje rijgen en buiten ophangen voor de vogeltjes.
Maar wij hebben ze allemaal gepeld en ontvliesd... (Wat een werk!!) En ook nog een kleinere zak van 500 gram. Dus in totaal 2,5 kilo pinda's gedopt.
Uiteindelijk bleef er ongeveer 1730 gram pinda's over. Daar heb ik pindakaas van gemaakt (want dat was ook het uitgangspunt waarom de pinda's in de eerste instantie gekocht waren). We kregen ongeveer 4 potten hier uit.
Het is niet moeilijk om pindakaas te maken, maar je hebt wel een keukenmachine nodig.
Probeer het maar eens, het is wel erg lekker :).

Het recept is voor ongeveer 1 pot. Gebruik een neutrale olie, zoals zonnebloemolie of arachide-olie.
Het kan zijn dat de pindakaas nogal vloeibaar lijkt na het blenden. Dit komt door de warmte van het malen in de keukenmachine. Zet de pot even koud weg om af te koelen en de pindakaas is dat al een stuk steviger ;).

Pindakaas

Ingrediƫnten
- 500 gr gepelde pinda's
- 1-2 el olie
- zout

Bereidingswijze
- Doe de pinda's in de keukenmachine. Blend tot zich een pasta begint te vormen. *
- Schenk de olie erbij en blend tot een smeuiige pasta.
- Breng de pindakaas op smaak met zout (proeven!).
- Doe de pindakaas in een schone pot en sluit af.

* Als je graag en grovere pindakaas wilt met stukjes noot kun je minder lang blenden.
Of je houdt wat pinda's achter die je grof hakt en naderhand door de pindakaas mengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten