vrijdag 9 november 2012

Wraps met gehakt

Mijn moeder had wel zin in wraps vanavond. Die hadden we niet in huis. Zelf maken dan maar!
Ik maakte er een gehaktmengsel bij met paprika en tomatensaus om de wraps mee te vullen.
Voor de frisse tegenhanger voegde ik schijfjes komkommer en tzatziki toe. Knoflooksaus smaakt ook prima als je geen tzatziki in huis hebt (of je maakt het zelf!), maar tzatziki is iets frisser waardoor deze mijn voorkeur geniet bij dit gerecht.

Wraps met gehakt
Eigen recept, voor 3 personen

Ingrediƫnten:
- 300 gr bloem
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 el olie
- 225 ml kokend water
- 250 gr mager rundergehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 paprika's (in drie kleurtjes)
- 500 ml tomatenpuree
- zout/peper
- shoarmakruiden.
- 1 komkommer
- tzatziki (of knoflooksaus)
- gerapte kaas

Bereidingswijze
- Meng voor de wraps de bloem met zout, suiker en bakpoeder in een kom. Doe de olie erbij en het water en mix (met deeghaken) tot een samenhangend deeg, kneed met de hand nog even kort tot een soepele bal. Laat de deegbal onder folie en een theedoek (op het aanrecht, hoeft niet per se in de kom) 30 minuten rusten.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een koekenpan en bak het gehakt hierin rul. Voeg de ui en knoflook toe. Kruid met wat zout en peper.
- Was de paprika's en snijd in blokjes. Voeg ook deze toe aan het gehakt in de pan. Roerbak een minuut of 5.
- Voeg de tomatenpuree toe en breng het geheel op smaak met de shoarmakruiden (ongeveer 1,5 a 2 el, even proeven), en eventueel wat extra peper/zout. Laat op een laag vuur nog even doorpruttelen terwijl je de wraps maakt.
- Schil de komkommer en snij in dunne plakjes.
- Verdeel het wrapdeeg in 6 gelijke stukken (ca. 83 gr per stuk).
- Verhit een grote koekenpan (zonder boter of olie).
- Rol elk deegballetje op een lichtbebloemd werkvlak uit tot een zo dun mogelijke (ronde) lap. Leg over de andere deegbolletjes een theedoek tegen het uitdrogen.
- Bak deze in de hete pan eerst op de ene kant ca. 1 a 2 minuten en vervolgens de andere kant. Tot een goudbruin patroontje op de wrap ontstaat. Je kan zien wanneer je hem om moet draaien omdat het deeg aan de bovenkant dan helemaal 'droog' is geworden (net als bij een pannenkoek).
- Houd de gebakken wraps warm in de oven of onder aluminiumfolie terwijl je de andere bakt.
- Verdeel het gehaktmengsel over 3 borden. Serveer met de wraps, komkommer, tzatziki en kaas.
- Neem een wrap, smeer hier wat (ca. 1 el) tzatziki (of knoflooksaus) op, vervolgens wat schijfjes komkommer, gehakmengsel en geraspte kaas. Vouw de onderzijde naar binnen en dan de twee zijkanten zodat je een soort 'zakje' krijgt. Eet smakelijk!

1 opmerking: