dinsdag 6 november 2012

Visstrudel en groente

De strudel is natuurlijk maar al te bekend met zijn appelvulling. Maar je kan veel meer doen met filodeeg. Bij deze een hartige strudel, gevuld met pangasiusfilet. Je zou het ook wel kunnen vergelijken met 'zalm en croute'. Alleen hier heb ik witvis gebruikt in plaats van zalm en de korst is dus niet van bladerdeeg, maar van het wat fijnere en minder vette filodeeg.

Visstrudel en groente
Eigen recept, voor 2 personen

Ingredienten
- 2 pangasiusfilets
- 5 vellen filodeeg
- olie
- peper
- kerriepoeder
- paprikapoeder
- gemalen koriander
- peterselie
- 2 bosuitjes
- 1 el paneermeel
- sesamolie
- sesamzaad
- 500 gr champignons
- 1 ui
- 100 gr spruitjes
- ketjap
- citroensap
- zout/peper
- koriander
- gemberpoeder
- 4 el seroendeng

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op op 180 graden Celsius.
- Bestrooi de vis aan twee kanten met peper. Meng in een klein kommetje ongeveer 2 kleine theelepeltjes kerrie, dezelfde hoeveelheid paprika en 1 theelepel gemalen koriander. Strooi het kruidenmengsel over de bovenzijde van de filets. Vervolgens wat peterselie erover en leg de vis even opzij.
- Was de bosuitjes, halveer ze en snijdt vervolgens deze stukken in de lengte in reepjes.
- Bestrijk de filodeegvellen met olie bestrijken en plak steeds twee stuks op elkaar elkaar. Het laatste vel halveer je en gebruik je na het inpakken van de vis om om het pakketje heen te doen (of eventuele gaatjes te dichten). Bestrijk de diagonaal van de filodeegvellen met olie, bestrooi deze met 1/2 el paneermeel.
- Verdeel een in stukjes gesneden bosuitje erover. Leg een van de visfilets erop. Vouw het pakketje dicht. Plak de randjes vast met behulp van een beetje olie. Bestrijk ook de bovenkant van het dichtgepakte pakketje met olie voor een goudbruin korstje en om de sesam te laten plakken. Besdruppel de bovenkant van de strudel met wat sesamolie en strooi de sesamzaadjes erover. Pak de andere visfilet op dezelfde manier in.
- Doe de vispakketjes in de oven. Bak in 15-20 minuten goudbruin. Controleer even na 15 minuten hoe het er uitziet.
- Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Doe hetzelfde met de spruitjes. Snipper de ui.
- Verhit wat olie in een pan. Fruit de ui en voeg de spruitjes toe. Roerbak enkele minuten tot ze wat zachter worden. Voeg dan de champignons toe. Breng op smaak met zout, peper, ca. 3 el ketjap, citroensap en de specerijen.
- Roerbak en meng het geheel nog enkele minuten tot de champignons iets zijn geslonken en het geheel door en door warm is. Meng op het allerlaatste de seroendeng erdoor.
- Serveer de vis met groenten en eventueel wat komkommer met chilisaus en cassavekroepoek.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten